perjantai 29. tammikuuta 2016

Uusia taitoja opettelmassa

Neloset ovat aloittaneet neulonnan opettelun ainaoikein-neuleella, ja nopeimmat ovat saaneet jo töitänsäkin valmiiksi. Tässä kokoelma keskeneräisistä töistä (ja yhdestä valmiista): 



Jotkut kutoset puolestaan ovat keskittyneet eläimiin, pari niistä on jo valmiina: 


Tästä piti tulla nokkahuilupussi, mutta kuten käsityön luonteeseen kuuluu, suunnitelmat muuttuvat matkalla, ja siitä tulikin  huikean hieno mato-hiiri, jolla on pinkki irokeesi.

Seiskan valinnaiset sitä vastoin perehtyivät värjäykseen shiboritekniikalla. Värjäyksessä yleisestikään ei kannata toivoa mitään tiettyä lopputulosta, vaan siihen tulee suhtautua hyvin avoimin mielin. Aluksi toiveet värien suhteen olivat kuitenkin hyvin tarkkoja... 



...kunnes opettaja varoitti, että jos väriä lisää kesken värjäyksen ripottelemalla sitä ilman liuotusta suoraan värjäysastiaan, voi työhön tulla väripilkkuja. Tämä aiheutti sellaisen inspiraatiorepeämän ja kokeilujen tulvan, että tunneilta ei meinattu malttaa lähteä edes välissä ruokatauolle.


Värihiukkasia ripoteltuna odottaa imeytymistä

Tässä tuotokset kuivumassa:

Kovin on punasävyistä :)

Ensi viikolla voikin näyttää niitä lopullisia tuloksia, jotka aiheuttivat oppilaissa toinen toistaan korkeampia WAU-huutoja ja riemunkiljahduksia. Töitä ei olisi maltettu jättää edes kuivumaan, vaan ne yritettiin saada mukaan jopa hiustenkuivaajalla kuivattamalla. oppilaiden harmiksi ne kuitenkin tulevat vielä esille koulun vitriiniin. 

P.S. Oli kuulemma niin tehokkaat ja mieleiset tunnit, että eräskin oppilas totesi, että "kukaan ei räplännyt edes kännykkää tänään".