keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Politiikkatori


Tänään Arabian peruskoulun 9.luokkalaiset saivat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maamme politiikkaan tarkemmin. Politiikkatori-tapahtuman ohjelman suunnittelivat vapaaehtoiset ysiluokkalaiset.

 Politiikkatorilla eri puolueiden nuorisojärjestöjen edustajat vastasivat moniin kysymyksiimme. Mukana olivat Vihreiden, Kokoomuksen, Vasemmistoliiton sekä demareiden edustajat. Saimme siis laajan kattauksen politiikkaa. 



Kyselytunnilla toimimme oppilasryhmissä ja kyselimme eri puolueiden edustajilta valitsemistamme aiheista. Aiheet olivat mielenkiintoisia ja ajankohtaisia, kuten seksuaalivähemmistöt, pakolaiset, leikkaukset ja päihteet. Huomasimme, että puolueiden kannat olivat erilaisia. Edustajat olivat asiallisia ja hyvin sanavalmiita. Syventyessämme tiettyihin kysymyksiin, saimme paljon irti.


Kyselytunnin jälkeen seurasi aatejana, johon edustajat sijoittuivat mielipiteensä tai puolueensa kannan mukaan. Vastaanasettelu oli selkeä, punavihreät vastaan oikeisto. Keskustelut edustajien välillä olivat intensiivisiä ja niitä oli mielenkiintoista seurata. Oppilaatkin saivat ilmaista mielipiteensä väittämiin joko punaisella tai vihreällä lapulla. Edustajat ja oppilaat ottivat kantaa väittämiin, kuten "rajat kiinni", ydinvoima ja alkoholin ikäraja. 




Edustajat vasemmalta oikealle: Okko Karvonen (Vihreät), Aarni Suvitie (SDP), Eemil Nuuttila (KOK), Lauri Skön (KOK) ja Aleksi Heikola (VAS)



Lopuksi vielä karkkia Kokoomuksen piikkiin!

KIITOS!

Kirjoittajat: Anu 9B ja Elias 9A